Hur pekar jag min domän mot min vps?

Om du har registrerat en domän som du vill peka mot din VPS så kan du göra detta på två olika sätt. Nedan följer guider om hur man gör.

1. Du kan använda dig av våran gratis DNS tjänst där du kan lägga in domänen och sedan gå in under advanced zone editor och byta ip adressen till den som finns på din server. Du behöver också lägga till en pekare för ditt hostnamn mot serverns ip så om du har server.dinhemsida.nu som hostnamn behöver du lägga in en a pekare för denna mot serverns ip adress. Vill du även använda mail för denna domän behöver du också peka mx pekaren till ditt hostnamn på servern, detta gör du under mx record i din cpanel.

2. Du loggar in i din Onapp kontrollpanel https://vpscp.misshosting.com (dessa ska finnas i ditt mail med alla inloggningsuppgifter) och klickar på DNS i vänstra menyn och skapar en zon, där får du lägga till alla pekare själv mot servern. När du är klar med detta behöver du byta din namnservar till dessa:

ns1.missdns.net

ns2.missdns.net

ns3.missdns.net

ns4.missdns.net

Vi har även en guide för hur du byter dina namnservar här!

(observera att byte av namnservar kan ta upp till 24 timmar)