Kan jag använda åäö i domännamnet?

Ja det går, åäö är möjligt med tekniken IDN som står för internationalized domain names.
IDN översätter t.ex trädgård.se till xn—trdgrd-cuak.se.

Men användare behöver egentligen inte veta att den egentliga domänen som registreras är xn---trdgrd-cuak.se då applikationen som används har stöd för IDN och översätter automatiskt.

Det finns tillfällen du behöver veta ditt riktiga domän namn, t.ex. vid användning av gamla applikationer och när du skall lägga till en domän i cPanel.

Bra att tänka på är att det IDN-konverterade namnet kan komma att synas när du mailar med Outlook.